De regels

Het IN EN UITZICHTSPEL ligt op tafel. Hoe verder?

  • Gezelschap: minimaal 2 maximaal 8 spelers
  • Leeftijd: van 11 tot 93 jaar
  • Tijd: zeer geschikt als middag- of avondvullend
  • programma, rond de Kerstdagen en Oud & Nieuw
  • Duur: minimaal anderhalf uur
  • Sfeer: drankje, hapje, kaarsje, kerstboom en
  • waar mogelijk open haard
  • Doel: een middag of avond vol mooie gesprekken
  • waarin iedere deelnemer aan bod komt

 


SPEELWIJZEN
Je kunt dit spel op verschillende manieren spelen. Lees hieronder op welke manieren je het kunt aanpakken:

Basis-vorm
Schud de kaarten per set en leg ze op stapeltjes naast elkaar met de achterkant zichtbaar. De jongste deelnemer trekt een Ontmoetkaart, leest deze voor en beantwoordt de vraag. De tweede deelnemer volgt, et cetera. Als de Ontmoetkaarten op zijn, ga dan verder met de Inzicht- en vervolgens met de Uitzichtkaarten. Passen mag.
Als je anderhalf uur de tijd hebt, is de richttijd per Ontmoet- , In-, en Uitzichtfase 30 minuten. Aan het eind van het spel schrijft iedere deelnemer zijn of haar ultieme toekomstwens op een persoonlijke Wenskaart en stopt deze in het daarvoor bestemde doosje. Volgend jaar, als het spel opnieuw gespeeld wordt, onderzoekt elke deelnemer in hoeverre zijn of haar wens is uitgekomen. Grote kans dat je versteld staat!

Buurman-vorm
Schud de kaarten per set en leg ze op stapeltjes naast elkaar met de achterkant zichtbaar. De jongste deelnemer trekt een Ontmoetkaart, leest deze voor en stelt de vraag aan zijn of haar linkerbuurman of -vrouw. Deze geeft antwoord, pakt de volgende kaart, stelt de vraag weer aan zijn of haar linkerbuurman of -vrouw, et cetera. Verder speel je het spel op de manier die beschreven staat onder “BASIS-VORM”.

Samen-delen-vorm
Haal de “Opdrachtkaarten” uit de kaartensets. Schud de kaarten per set en leg ze op stapeltjes naast elkaar met de achterkant zichtbaar. De jongste deelnemer trekt een Ontmoetkaart, leest deze voor. Alle deelnemers geven antwoord op de vraag. De tweede deelnemer trekt een kaart, leest deze voor, et cetera. Verder speel je het spel op de manier die beschreven staat onder “BASIS-VORM”.
N.B.: Houd er bij de “samen-delen-vorm” rekening mee dat deze veel meer tijd in beslag neemt.

Midzomer-intermezzo
In alle spelvormen eindig je met het omschrijven van je persoonlijke wens. Elke speler noteert zijn of haar wens op de “Wenskaart” en bewaart deze in het daarvoor bestemde doosje. Rond 21 juni in het aankomende jaar spreek je af met hetzelfde gezelschap. Je opent het doosje en onderzoekt je persoonlijke wens. Onderwerpen van gesprek kunnen zijn: Ben je op de goede weg? Hoe staat het op dat moment met je wens? Wil je voornemens of doelen bijstellen? Zo ja, dan is dit een mooi moment: het jaar duurt immers nog lang genoeg! Alles ligt open; als jij dat wilt! Kom tussen 18 december en 3 januari wederom met hetzelfde gezelschap samen en speel het spel opnieuw. Het jaar is rond!

 

© 2020 - 2022 inenuitzichtspel2 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel